Thursday, December 15, 2011

Holiday time


Assalamualaikum Semua,
      ok2.. nk ckp sesuatu ni. Actually kan I MISS YOU ALL!!..  Da lama kan aku x mengUPDATE, mne x nye asyik tido je.. hehehehe.. Da lame aku x berCUTI, last bercuti pun waktu umur aku 6 tahun kowt! Lame kan,. Cuti kali ni best sangat-sangat, mane taknye cuti ramai2 lagi. Kali ni cuti aku bersama keluarga belah aruah ibu.. 1st time bercuti dengan dieowng..

     Actually ni sume rancangan pak cik den, da lme da rancang.. Tpi cume pegi PD je, x jauh mne pn.Alhamdulillah dpt bercuti tuk tenangkn fikiran.. Kte owang g dari 4hb-6hb/12/2011.. Tiga hari jela kawan, tempat kami mengginap di PNB ILHAM RESORT. Hari pertama sampai kat sana kite owang terus pegi jejalan dekat pantai, romantik gitu.. Malam pulak isi pelut sbb da terlalu lapar, lepas isi perut g tengok wayang kat cinema resort. Mcm gampang je wayang dia.. da la tengok sambil tersekat-sekat citenya.. Then da tak tau nk buat apa kite owing lepak2 la kat tepi kolam.. agak sweet gitu.. Sambil lepak2 ade la skit kte borak pasal hal masing2. Mcm gosip2 gitu.. bila BLABLABLA! Bru la blek umah kami.. Then mlm sblum tdo, sume ank2 dara lepak kat koridor bilik. Apalagi bergosip jela sampai tak sedar da pagi…

    Hari kedua plak, pg2 lagi da bgon berniat nk terjun msok kolam… prepair terus g bwah then pe lgi da nmpk air x kn la tak nak msok mandi an… Lma jgak la kat dlam air tu, mne x lme nya syok sgt  main game, abis kolam tu family kte owng  yg KONGKER.. Dlam kol 1 bru blek trus mndi tukar baju, solat pastu pe ag tdo arr pnat punya pasal… Sblom asar bgon prepair solat asar, pastu bru la ley kuar jln2 mne yg kte owg nk. Ptang tu kte owng jejalan kat pantai buat kali yg kedua, abis jejalan aq, Kak Fiza & Nabilah g order basikal jejalan plak naik basikal , x tau la kte owng jalan at ne sampai la maghrib.. Mlm tu kte owng semua g berBBQ .. Pastu mlm tu kte orang berKARAOKE la smpi 12.30 kat dlm resort tu.. Nsib bek la ble blek sume da tdo, lau tak mesti kene soal pnye lah..

   Last day, bgon je tdo tgk breakfast da  siap, tpi sbelom tu gsok gigi & cuci mke bru la breakfast. Then turun lagi mndi kolam mcm biasa.. smpai la tepat kol 11 kot naik atas, coz check out kol 12. Nek atas tggu turn nk mndi pastu kemas barang, borak2 jap.. bru la kuar . Itu pn lambat setenggah jam, mklum la pham2 jela lau girl bersiap an..  Actually bnyk lgi nk nk story , tpi mlas den nk menaipnya.. Penat.. ^.^




No comments:

Post a Comment